Popularitatea tot mai mare a handbalului pe plan local și perspectiva construcției unei noi săli de sport în Mioveni, a încurajat managementul clubului să țintească spre marea performanță.

Proiectul sportiv al clubului avea ca țintă dezvoltarea unui pol handbalistic la Mioveni. A fost și primul semn pentru lumea handbalului românesc, pentru federația de profil, că clubul din Mioveni are un proiect serios pentru acest sport și că nu face doar un experiment local.

 

CS Dacia Mioveni 2012, pornea, așadar, în urmă cu 11  ani la ceea ce avea să devină un frumos drum al handbalului din Mioveni pe harta națională a acestui sport. CS Dacia Mioveni a fost afiliată la Federația Română de Handbal, fiind înscrisă la nivel de junioare II. A ajuns din primul an până la meciurile turneelor semifinale.

În anul 2016 echipa de handbal a concurat, în paralel, la Junioare 1 și în Divizia A. CS Dacia Mioveni a ieșit întărită din această experiență, reușind la junioare I prima participare a unei echipe argeșene la Turneul Final.

În anul 2017, munca și seriozitatea au fost recompensate, aproape firesc, cu calificarea la Turneul Semifinal al Campionatului Național de Handbal Feminin Junioare I, de la Buzău, unde a reușit prima calificare la Turneul Final.

În anii următori echipa de handbal a crescut valoric și a participat la Turneele Finale. În anul 2019 a fost foarte aproape de promovarea în Liga Florilor, la Turneul de Baraj de la Cisnădie, dar bucuria promovării avea să vină după sezonul 2019-2020.

Liga Florilor este una dintre cele mai îndrăgite și populare competiții sportive din România, cu notorietate națională și internațională și se derulează sub deviza ”Handbalul  Sport Național”

La prima prezență în Liga Florilor, obiectivul CS Dacia Mioveni 2012 a fost acela de a rămâne în această competiție extrem de disputată, în care se înfruntă echipe de elită ale handbalului românesc și european.

Am fost surpriza campionatului reușind să ne menținem în selecta competiție a handbalului românesc, pentru al treilea an consecutiv.

 

Sezonul 2022-2023 al Campionatului Național de Handbal Feminin ”Liga Florilor” a venit cu noi provocări. Cluburile au investit foarte mult și campionatul românesc este al doilea la nivel european, din acest punct de vedere. În Liga Florilor activează antrenori de echipe naționale și handbaliste de nivel valoric mondial.

 

 

CS Dacia Mioveni 2012 este antrenată  prof. Alin Oprescu (antrenor principal).

Directorul tehnic al secției de handbal este reputatul profesor Ioan Mihăilă

Nivelul ridicat al competiției naționale de handbal feminin ”Liga Florilor” oferă un spectacol intens care atrage și magnetizează publicul prezent în număr mare la Sala Sporturilor Mioveni pentru a susține echipa fanion a Argeșului.

Scroll to top