În decembrie 2012 lua fiinţă secţia de Karate a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012, avându-l ca antrenor pe profesorul Sebastian Ene. Deschiderea acestei secții a beneficiat de interesul elevilor din școlile orașului, care au venit și vin în număr mare să descopere tainele sporturilor marțiale. Și la această secție se au în vedere cele două componente, practicarea sportului de inițiere și a sportului de performanță.

Încă din 2013 această secţie a avut rezultate remarcabile la nivel naţional, copiii urcând pe podium la campionatele de la Reghin, Alexandria, Craiova şi Piteşti. competiţiile naţionale organizate de Federaţia Română de Karate, cât şi de la competiţiile internaţionale unde sportivii CS Dacia Mioveni 2012 au fost selecţionaţi să participe.

În noiembrie 2014, Dacia Mioveni a reușit prima ieşire la Campionatul European de la Tirana, iar în 2016 a participat la Campionatele Mondiale. În fiecare an campionii Daciei Mioveni se întorc cu medalii de competițiile europene și mondiale.

Campioni pentru România, la nivel internațional!

Cea mai recentă performanță a secției de karate este obținere a două medalii de argint și una de bronz la  Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Istanbul!

Scroll to top