La Oină, sportul nostru național, din păcate ca și necunoscut pentru mulți copii, CS Dacia Mioveni a reușit, nu doar să angreneze copiii din Mioveni, ci să devină promotor al oinei la nivel național.

După o sută de ani, am readus în competiție națională jocul de oină pentru fete, organizând la Mioveni primul Campionat Național Feminin de Oină, competiție organizată sub egida Casei Regale a României, la care au participat 16 echipe reprezentând structuri sportive din 7 judeţe. C.S. Dacia Mioveni 2012 se clasa, la prima ediţie a campionatului naţional, pe poziţia a treia la categoria Junioare II.

Dacia Mioveni a găzduit și în 2015 și 2016 CN Oină. la a III-a ediţie a Campionatului Naţional de Oină Fete desfăşurat la Mioveni, C.S. Dacia Mioveni 2012 cucerea titlul de campioană naţională la Junioare I.

La final de an, cele mai tinere dintre sportive îşi adjudecau titlul de Vicecampioane Naţionale la Oină Junioare III. La toate campionatele anilor următori, echipa Daciei Mioveni a urcat pe podium.

În acest an echipa de oină a Daciei Mioveni a câștigat Cupa Reginei la Oină și titlurile de campion național la Junioare I și Junioare II.

Scroll to top