Șahul este un sport foarte popular în Mioveni. Memorialul de șah ,,Vasile Costescu”, devenit o tradiție la Mioveni, se bucură în fiecare an de o participare numeroasă, la fiecare categorie de vârstă: copii, adolescenți și adulți.

Decizia CS Dacia Mioveni 2012 de a înființa o secție de șah a venit în anul 2016, pentru ca toți cei care doresc să practice acest nobil sport să o poată face în mod organizat, să fie îndrumați de specialiști și să atace performanța.

Începând cu 1 noiembrie 2016 am demarat procesul de selecție a copiilor din clasele gimnaziale și liceu. Avem un antrenor cu experiență, fost campion la șah, Șerban Mihai. Ne-a surprins în mod foarte plăcut emulația care s-a creat în școli la propunerea noastră. Copiii s-au înscris în număr mare. Avem elevi din clasele gimnaziale, de la clasa I până la clasa a VIII-a, dar și mai mari, de la liceu. Profesorii, diriginții au fost foarte încântați și i-au încurajat să se înscrie.

Dincolo de beneficiul practicării sportului minții de care se bucură toți participanții la cursurile de șah s-au obținut titluri de vicecampion județean.

Cupa Dacia Mioveni la Șah se află în calendarul oficial al Federației Române de Șah și adună jucători din toată țara, cu rating internațional ELO și CIV.

Scroll to top